In 1945 is Leeflang opgericht door Arend en Joop Leeflang

Historie Leeflang Gas

In 1945 is Leeflang opgericht. Arend en Joop Leeflang begonnen met het vervoeren en handelen in benzine, petroleum en gasolie voor firma FANTO, welke later werd opgekocht door BP. Tot in de negentiger jaren heeft deze samenwerking geduurd. Daarna werd voornamelijk met Shell samengewerkt.

De ontdekking van de gasbel bij Slochteren, begin jaren zestig, zorgde voor een enorme verandering in de brandstoffenvoorziening en dus ook voor de werkzaamheden van Leeflang. Velen schakelden over van olie op aardgas, vaak met de halfgevulde olietanks nog in de grond. Hier ontstond een nieuwe tak van sport voor Leeflang het schoonmaken/ vullen, verwijderen en ontmantelen van tanks en leidingen.

Tot op de dag van vandaag is Leeflang een actief bedrijf met de kenmerkende service

Naast de olie kwam ook de handel in butaan en propaan op gang. Daaruit voort ontstond er voor de zomerperiode een kampeerafdeling met gaskousjes, scheerlijnen, tentharingen, koelkasten, bijzetkachels, tafels, en stoeltjes.

Wat al die tijd centraal stond bij de familie is het begrip “service”. Want zelfs petroleum kannen van 20 liter werden door de chauffeurs menigmaal de trap opgedragen bij de klant!

Tot op de dag van vandaag is Leeflang een actief bedrijf met de kenmerkende service. De activiteiten zijn onder verdeeld in Leeflang Cleaning & Transport en Leeflang Gas. Irene en Ruben Leeflang (3e generatie) hebben nu de leiding en met hun manschappen zetten ze het bedrijf met groot enthousiasme voort!

× Hoe kan ik je helpen?